Na de zomervakantie: Tijd om je strategie voor 2025 te herzien?

Na de zomervakantie: Tijd om je strategie voor 2025 te herzien?

Na de zomervakantie: Tijd om je strategie voor 2025 te herzien?

Begin 2025 goed met een gedegen strategisch plan
Begin 2025 goed met een gedegen strategisch plan
Begin 2025 goed met een gedegen strategisch plan

Partner bijdrage

5 min

Mees Ruijgrok
Mees Ruijgrok

30 augustus 2024

OGSM 2025
OGSM 2025
OGSM 2025

Waarom je nu moet nadenken over je Strategie voor 2025

Veel bedrijven gebruiken de zomerperiode om even afstand te nemen, en dat is precies wat we nodig hebben om de strategische koers te herzien. Met een breder perspectief is dit het perfecte moment om te evalueren of je huidige OGSM-plannen nog steeds in lijn zijn met je bedrijfsdoelen. Misschien zijn er nieuwe trends of marktkansen die je moet integreren. Of misschien zijn je doelen veranderd en moet je je OGSM aanpassen om relevant te blijven in 2025.


OGSM als Jouw Gids voor een Duidelijke Toekomst

OGSM biedt je een eenvoudige en effectieve manier om je strategie voor 2025 te structureren. Door het definiëren van duidelijke Objectives, Goals, Strategies en Measures, kun je niet alleen je doelen helder formuleren, maar ook de stappen vaststellen om ze te bereiken. Deze methode dwingt je om na te denken over wat echt belangrijk is voor jouw organisatie en om deze prioriteiten om te zetten in concrete, haalbare plannen.


Reflecteer op Je Doelen en Ambities

Nu de rust van de zomer achter je ligt, is het goed om stil te staan bij je lange termijn ambities. Wat wil je echt bereiken in 2025? Gebruik de “Doel-door-Doen”-methode om je objectives en doelen opnieuw te evalueren en zorg ervoor dat ze specifiek en inspirerend zijn. Vraag jezelf af: sluit wat je doet nog steeds aan bij je doelstellingen? Heb je duidelijke metrics om je voortgang te meten?


Scenario’s Voorbereiden voor Onzekere Tijden

In deze onzekere tijden is het verstandig om je OGSM-plan voor 2025 op te stellen met verschillende scenario’s in gedachten: een gunstig en een minder gunstig scenario. Dit zorgt voor flexibiliteit en helpt je voorbereid te zijn op verschillende marktontwikkelingen. Door te anticiperen op mogelijke obstakels en kansen, kun je sneller reageren en blijven groeien, ongeacht wat er gebeurt.


Actiepunten voor je Strategische Sessies

Begin dit najaar met het plannen van strategische sessies om je OGSM voor 2025 te verfijnen. Zorg ervoor dat je deze vijf stappen volgt:

1. Discovery: Analyseer de huidige situatie en de marktomstandigheden.

2. Define: Bepaal opnieuw je overkoepelende ambitie en strategische richting.

3. Develop: Ontwikkel concrete strategieën en acties die bijdragen aan je langetermijndoelen.

4. Deploy: Zorg ervoor dat alle teams weten hoe zij bijdragen aan de strategie.

5. Deliver: Monitor de voortgang en stuur bij waar nodig.

Conclusie

Met de zomervakantie achter de rug, is het tijd om opnieuw te focussen op je strategie voor 2025. Een goed doordacht OGSM-model kan je helpen om de juiste koers uit te zetten en je doelen te bereiken. Nu is het moment om je visie te herzien, je doelen scherp te stellen en actie te ondernemen. Download onze OGSM templates hier!

Ben je klaar om je strategie naar een hoger niveau te tillen? Laten we samenwerken aan jouw OGSM voor 2025 en ervoor zorgen dat je klaar bent voor volgend jaar. Neem contact op!

Ook interessant?

Ook interessant?

Ook interessant?

Goed aan de slag met OGSM?

Samen met jou en je team maken we strategische plannen helder en praktisch, en brengen we ze tot leven. Neem vandaag nog contact op voor een gratis consult of persoonlijke ondersteuning voor jou en je team.

Dutch